Yung Nora (December 29, 1994) is een Marokkaans Nederlandse rapper. Yung Nora werd geboren in Amersfoort en groeide hier ook op.
Vorig jaar kwam Yung Nora’s eerste single ‘Moroccan Babes’ uit. Yung Nora is een Nederlandse rapper en videomaker. Haar teksten gaan over clichévorming en stereotypering uit de maatschappij en zijn tegelijk scherpzinnig als humoristisch. De vreugdevolle atmosfeer van de muziek en haar overtuigende stem zetten je op het verkeerde been. Haar video’s bevatten absurdistische beelden waarmee Yung Nora vecht tegen de norm van het vrouw zijn en de vooroordelen wat betreft cultuur.
Sinds het uitkomen van haar debuutalbum heeft Yung Nora op veel plekken in het land opgetreden, waaronder de Melkweg in Amsterdam. Begin 2020 is Yung Nora begonnen aan een nieuwe EP en tijdens Blauwdruk laat zij hier een preview van horen. Vanuit een observerende blik schrijft Yung Nora haar nummers. Zo hoopt zij haar eigen stem en die van andere Marokkaans-Nederlandse vrouwen te laten horen. Dat is namelijk een stem die te weinig gehoord wordt.

Name Meaning
“Yung is a term referring to something or someone thats dope or cool. It is most often used as an adjective but can also be used in place of somebody’s name.”1
“The name Nora (Arabic writing : نورا ) is a Muslim girls Names. The meaning of the name Nora is Light.”2

Facts
Volledige naam: Yung Nora
Sterrenbeeld: Steenbok
Sport: Haat ze en ze heeft geen waist trainer nodig voor haar killer body
Favoriete eten: Tajine kip Citroen
Favoriete stad: Casablanca
Over 5 jaar: Woont ze in Dubai met een rijke Arabier
Haat: Theaters vol witte mensen
Eerste hit: Doggy Filter (2017)
Debuut solo album: Moroccan Babes (2019)
Geboortestad: Amersfoort
Lievelingsdier: Kat
Sponsor: Nike
Beste vrienden: Check “Bitch Vriendin”

1. www.urbandictionary.com/define.php?term=Yung
2. imuslim.name/7548-meaning-Nora-muslim-arabic-names.html