Ik ben Meike van der Weij, 19 jaar en mijn grote passie is fotografie, daar ga ik een stukje van laten zien bij blauwdruk.
Fotografie is voor mij als een duidelijkere taal. In woorden uitleggen hoe ik ergens over denk of voel, gaat me niet zo goed af.
Ik houd me in de fotografie vooral bezig met mensen, ik ben enorm geïnteresseerd in de psychologie van de mensheid. Ik heb me veel bezig gehouden met het blote lichaam en de vele lagen die er zijn; de kwetsbaarheid, sensualiteit, onschuld, kracht, oppervlakkigheid, contact, openheid…
De ultieme vrijheid, daar tracht ik naar.
Op de bodem van mijn buik, zie ik een mooie plek. Een plek van de ultieme vrijheid. Wanneer ik daar even in zak, stroomt het, bruist het, borrelt het, kookt het. Maar wanneer? Wanneer mag ik daar weer zijn? Wanneer krijgen we toch is even de ruimte om na te denken, om überhaupt even te zijn?
De ultieme vrijheid wat tracht ik daar naar.
In mijn werken wil ik vooral mijn beeld van ultieme vrijheid verwerken, op welke manier is nog in proces.