In 2017 deed ik mee aan blauwdruk als de toekomst, met mijn werk ongewild onzichtbaar in parkeergarage de soeverein. Toen net begonnen aan de HKU Fine art design in Education. Nu recent afgestudeerd en begonnen als beeldende vorming docent mag ik nog een keer mee doen.

“Als je geen rechte lijn kan tekenen, dan kan je wel een kromme lijn tekenen.” Een spreuk waar ik naartoe streef als maker en educator. Vanuit beide werkvelden geloof ik dat we kunst vooral niet al te serieus moeten nemen.

In mijn beeldende praktijk bekijk ik de wereld en de mensen die er wonen, het liefst in uitzonderlijke of doodgewone situaties. Kijken naar en bekeken worden door. Centraal staan speelse en humoristische elementen. Snelheid en het idee zijn belangrijker dan de uitvoering. Het blijft zo altijd een beetje kuttig en dat heeft zo zijn charmes.

Voor blauwdruk 2021 maak ik een video installatie in de vorm van een grote kijkdoos. Ik stel 48 mensen tentoon die geen enkel vermoeden hebben dat ze onderdeel zijn van mijn werk. Privacy en zichtbaarheid is een actueel thema in het zoom tijdperk. Ben je nog ongezien in je eigen woonkamer?