Lisette Appeldorn (1988), afgestudeerd in de richting Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, timmert inmiddels hard aan de weg met haar eigen label.

Ze ziet zichzelf als een Conceptual Designer. Als ontwerpster is ze naarstig op zoek naar nieuwe methoden en materialen, met werk uit de beeldende kunst, toegepaste kunst, fotografie en mode. Haar laatste werk zijn tassen deels bestaand uit hout, een materiaal dat niet snel wordt verwacht bij dit product. Deze combinatie zegt veel over Appeldorn. Ze is consequent in het maken van sterke visuals, waardoor elk ontwerp sterker communiceert.

Één van haar laatste projecten is ‘Raster’. Raster is ontstaan vanuit de interesse in Afrikaanse maskers. De maskers worden gemaakt van hout en illustreren gezichten die verbinding uiten tussen mens en dier. Met haar fascinatie voor hout heeft ze met dit materiaal een nieuwe toepassing bedacht. Ze heeft vouwpatronen ontwikkeld die gebruikt worden op flinterdun hout. Elk masker op zich heeft een eigen uitdrukking. Door de geometrische vormen in de maskers is het meer futuristisch dan de traditionele voorbeelden.

Haar laatste werk, inclusief raster, is te zien op
www.lisetteappeldorn.com