Krista Israel en Merlijn van der Hoeven hebben een fascinatie voor glas. Ze beheersen beiden meerdere glastechnieken, zoals glasblazen, flamework (aan de bander), kilncasting (ovengevormd glas in een mal) en glasgieten. Met glas in combinatie met andere materialen creƫren zij fragiele en verhalende objecten. Ze hebben gemeen dat ze allebei met de techniek flamework werken.

Merlijn van der Hoeven rondde haar Master Glaskunst & Keramiek aan het St. Lucas af in 2014 in Gent, Belgiƫ. Krista Israel studeert sinds 2007 Glaskunst aan het Instituut voor Kunst & Ambacht. Daarvoor studeerde ze af in de Bachelor Hogere Graad Glas in 2013. In 2016 zal ze afstuderen in de Master Specialisatie Graad Glaskunst. Het werk van Merlijn en Krista wordt zowel nationaal als internationaal tentoongesteld.

Tijdens Blauwdruk033 zal dit glas-duo aan het groter publiek hun samenwerking tonen tijdens live performance. Vanuit samenwerking aan de blaasoven wordt tijdens deze performance met heet glas gewerkt, en zal het object gedurende de periode van expositie groeien. De oude ambacht van het glas bewerken wordt tijdens deze performance vanuit een ander perspectief benaderd en nieuwe kunstvormen met glas onderzocht.