Een blauwe plek schemert door de huid. Soms open en bloot, dan pijnlijk en verstopt onder kleding of verscholen achter een zonnebril. Een valpartij, gevoelig onderwerp?
 Wat schuilt er nog meer? De stadia van pijn verkleuren het lichaam. Kun je pijn vangen in glimmende, vrolijke kleuren?

Na de studies Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Gerrit Rietveld kunstacademie richtte Karlien van Leeuwen het ontwerpbureau studio Smeerolie op.
Met Smeerolie maakt ze installaties en producten. Interventies in het alledaagse die mensen uitnodigen anders naar hun omgeving te kijken.
Het ‘Kritische notenlied’ is bijvoorbeeld een melodie gecomponeerd door de bezoekers. Een berg pinda’s met kaartjes eraan vormen de noten. Elke bezoeker krijgt de gelegenheid zijn frustratie te uiten met zo’n noot door deze hoog of laag op een notenbalk te plaatsen. Resultaat is een kakofonisch muziekstuk dat harten breekt en begrip bouwt.

Met deze en andere installaties breekt Smeerolie in in de verbeelding, bouwt verwondering en laat de boel gesmeerd achter. Voor de expositie Blauwdruk033 toont ontwerper Karlien van Leeuwen een blauwe plek, opgeblazen tot buitenmenselijk proportie.