Mijn naam is Eva Jongepier, toen ik 19 jaar geleden de baarmoeder verliet, begon ik meteen met tekenen, vervolgens ben ik nooit gestopt. Ik noem het liever illustreren want tekenen klinkt zo onprofessioneel.
Wat maakt ik vandaag de dag? Geen kunst in ieder geval. Als volgens veel mensen Bob Ross geen echte kunst maakt, maak ik dat al helemaal niet. Ik maak gewoon leuke plaatjes, omdat ik het vermakelijk vind. Als u zich misschien af vraagt wat de betekenis is achter mijn werk, dan is mijn antwoord: “helemaal niks” niet alles heeft een betekenis, soms moet je gewoon genieten van dingen zoals ze zijn. Geen diepe verhalen toestand. Wellicht kunt u er zelf een betekenis achter zoeken, dat is ook leuk.
Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Daar kan ik niet echt een specifiek antwoord op geven. Eigenlijk haal ik inspiratie uit alles om mij heen; dromen, tv, boeken, werk van anderen, leuke dierenfeitjes van Freek Vonk, noem het maar op. Hopelijk kan ik andere mensen ook inspireren om lekker creatief bezig te zijn zonder er te veel over na denken. Het gaat er om dat je lol hebt en verder nergens zorgen om maakt.