Graffitiartiest Daniël van de Haterd (1985) heeft de laatste jaren grote sprongen gemaakt binnen de kunst en de graffiti scene. Naast enkele zeer succesvolle exposities in onder meer de Observant en de Haren Majesteit is het ook hard gegaan met zijn bedrijf Dertienhoog. Van de Haterd werkt onder meer voor verschillende gemeentes en woningcoöperaties in Amersfoort en daarbuiten. Daarnaast is hij wekelijks zelfstandig aan het werk, en kleurt met veel plezier kinderkamers, rolluiken. Ook geeft hij graffitiworkshops.
Sinds eind 2013 is Van de Haterd het officiële boegbeeld van de Benelux geworden voor het spuitbussenmerk Molotow: één van de marktleiders op het gebied van professionele graffitimaterialen. In deze functie geeft hij street-art demo’s en workshops op verschillende locaties door heel de Benelux.
Daniël van de Haterd begon op zijn 14e te werken met spuitbussen, op dat moment nog uitsluitend op openbare plekken als gebouwen en containers. Pas sinds enkele jaren is zijn werk verhuisd van de illegaliteit naar de legale oppervlaktes zoals die van een canvas.
De laatste jaren ligt zijn focus vooral op foto-realistisch werk en zeer kleurrijke typografische lettercombinaties. De komende maanden rondt hij een aantal grote projecten af, en ook voor zijn expositie in de KAdE heeft hij grootse plannen.
Voor meer informatie over het werk van graffitiartiest Daniel van de Haterd kunt u een kijkje nemen op www.dertienhoog.nl.