Bram Ravenhorst, jonge vormgever die schilderijen maakt in een aandachttrekkende vorm. Door contrast, wit ruimte en patronen te gebruiken creëert hij werk waarbij je nooit precies weet waar je ogen op focussen. Dat is ook zijn bedoeling.

Geleid door de quote: “I wanna get lost and don’t know why i’m doing it” maakt hij zijn werk en bereid hij zich voor op Blauwdruk. Deze uitspraak sluit aan bij zijn visie voor meer dan alleen kunst. “Don’t act too human” is een uitspraak van de jonge kunstenaar, wat betekent dat men niet te veel moet letten op de hokjes waar “mensen” in denken maar meer op hun gevoel/instinct moeten bewegen. Met zijn personages, bestaande uit één lijn, wil hij dit gevoel overbrengen. Je laten meenemen door die ene lijn die een persoonlijke verschijning vormt gecombineerd met het verdwalen in de patronen en vormen van de achtergrond. Jezelf verliezen zonder reden maar gewoon omdat het goed voelt.

Voor Blauwdruk is hij bezig met het maken van een stukje doolhof waar het niet uit maakt waar men begint of eindigt, het gaat uiteindelijk om het verdwalen. Er zijn verschillende manieren om te verdwalen en deze zal Bram Ravenhorst tentoonstellen tijdens Blauwdruk.